maandag 23 juni 2014

Steak Tartaar

Soms heb je gewoon zin in rood vlees. En een lekker zomers gerecht is steak tartaar. Ik eet het als hoofdgerecht. Een simpele salade erbij en je hebt een feestmaal! Als je weinig tijd hebt kan je tartaar gebruiken maar als je echt er iets moois van wilt maken kan je fijngesneden biefstuk of ossenhaas gebruiken.

Ingredienten (4 personen):

Tartaar, 1 per persoon (of ossenhaas of biefstuk, ± 150 gr per persoon)
4 el worcestersauce
3 el olijfolie
scheutje Tabasco
1 eidooier
2 el Dijon mosterd
4 fijngehakte augurkjes
2 el fijngehakte kappertjes
1 fijngehakt sjalotje
zout & peper

Voor de salade:

Krieltjes, handje per persoon
Knoflook, geperst
Rucola
Kerstomaatjes
Proscuitto, parmaham of andere gedroogde ham
Olijfolie en Balsamico azijn


Bereiding:

Meng voor de steak tartaar de natte ingrediënten. Roer er daarna de eidooier doorheen. Roer nu de gehakte sjalot, augurk en kappertjes doorheen. Meng alles met het vlees en doe en naar smaak zout en peper doorheen. Als je houd van wat meer zuur kan je er meer mosterd doorheen doen, als je houdt van pittig kan je er meer tabasco doorheen doen. 

Bak voor de salade de krieltjes in olie en roomboter met wat zout en knoflook. Snijd de tomaatjes doormidden en scheur de ham in kleinere stukjes. Schik op een diep bord en bedruip met olie en azijn naar smaak. Leg op de salade een steekring en druk de tartaar erin. Trek voorzichtig de ring omhoog zodat de tartaar op de salade blijft liggen. Leg de krieltjes eromheen. 

Eet smakelijk!



blogger templatesblogger widgets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten