woensdag 3 september 2014

Tortellini gevuld met kip met tomatensaus


Het is zo lekker om zelf pasta te maken. De meeste gedroogde pasta's uit de winkel zijn alleen met water gemaakt. Als je zelf pasta maakt doe je dat met ei waardoor het deeg veel elastischer, rijker en voller van smaak wordt. En verse gevulde pasta's zijn bijna niet vers te krijgen (van die van de AH word ik niet zo vrolijk). Je kan de vulling zelf bepalen, als het maar niet uren hoeft te garen, of erg grof is. Het kan dus ook vis zijn zoals kabeljauw of schol. Daarom heb ik in dit gerecht ook de kip gepureerd. Ik doe er ook altijd iets van kaas of room in om het lekker smeuïg te maken. Vergeet niet te kruiden!!! Want pastadeeg zet uit als je het kookt dus je vulling moet sterk genoeg smaken om de smaak van de pasta bij te kunnen benen. Het recept is voor 4 personen, ik heb het zelf voor 2 gemaakt maar dat is eigenlijk veeeel te veel. Dus als je hier een lekkere salade bij serveert en/of een voorgerechtje is het helemaal prima!

Ingrediënten: (voor 4 personen hoofdgerecht)
500 gr passata
1 kipfilet
kwart geitenkaasje (zo'n plak van de supermarkt)
4 takjes tijm
zout en peper
2 hoeveelheden pasta (zie pasta recept)
Half potje Taggiasche olijven (zwarte zongedroogde ontpitte olijfjes)
Parmezaanse kaas

Bereiden:

Hak de kipfilet in grove blokken en pureer in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Doe over in een grotere kom en meng de blaadjes van 3 takjes tijm en de kaas door het mengel. Je kan het niet proeven dus je moet op gevoel zout en peper toevoegen. Denk eraan dat de geitenkaas ook al vrij zout is. 


Rol je pastadeeg uit tot dunne lappen en steek hier cirkels uit. Je kan ook vierkanten gebruiken, dan hoef je alleen maar de randjes een beetje bij te snijden.

Leg op elke cirkel of vierkant een theelepeltje vulling. Let op; dit kan snel teveel zijn, als je teveel hebt loopt de vulling uit de pasta en blijft de pasta niet aan  elkaar plakken. Maak de randjes nat met een beetje water en vouw de randen naar elkaar toe. Zorg dat er geen lucht meer achterblijft.
Leg nu een uiteinde op je wijsvinger, maak het puntje nat en rol de Tortellini om je vinger en druk het andere uiteinde vast. Bij deze beweging moet je het randje van de bolle kant naar buiten klappen. Bij een vierkantje is dit het puntje.


Zorg dat de Tortellini's die je al klaar hebt op een bakplaat of plank legt die goed bestoven is met bloem zodat ze niet aan elkaar of de bakplaat blijven plakken.


Kook de Tortellini's een paar minuten in ruim kokend gezout water. Ze komen boven drijven als ze klaar zijn. Check eentje door te bijten in het dikste stuk van de pasta. Als deze zacht is zijn ze goed.
Doe ondertussen de passata in een pan en schep daar de Tortellini's in. Schep goed om met de olijven en het laatste takje tijm zodat de saus helemaal om de pasta heen zit.
Serveer met wat parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!


blogger templatesblogger widgets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten